Gezondheid aardbei

Een schatkamer vol vitamientjes

ABZ Seeds onze aardbei
ABZ Seeds onze aardbei

Lekker én gezond

Volgens de website van het Voedingscentrum staat de aardbei in Nederland op de zevende plek van meest gegeten fruitsoorten. De smaak van een aardbei wordt wereldwijd zeer gewaardeerd: je vindt de smaak dan ook terug in vele andere producten zoals ijs, yoghurt, koek, snoep en dranken. 

De zomerkoninkjes zijn rijk aan vitamine C en dat kan helpen je weerstand op peil te houden (goed voor het haar, huid en natuurlijk handig als je verkouden bent). Bovendien werkt vitamine C als anti-oxydant en helpt het bijvoorbeeld bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren. Onze vitamine C topper is de Elan: deze aardbei bevat zoveel vitamine C dat je bij het eten van 5 tot 10 aardbeien al aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zit (volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid)!

Aardbeien dragen ook bij aan de inname van foliumzuur (ook wel vitamine B11) en dat is nodig voor de groei en ontwikkeling van de foetus en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Daarnaast is ook wetenschappelijk aangetoond dat aardbeien goed zijn voor de darmflora en het op peil houden van de cognitieve vermogens op latere leeftijd. 

De zomerkoninkjes als schatkamer vol vitamientjes zijn dus onmisbaar voor een goede gezondheid van jong tot oud!

Hieronder hebben we de inhoud-stoffen van de aardbei nog even overzichtelijk op een rij gezet:

Inhoud per 100g fruit

Energie170 kJ / 30 kcal
Proteïne0,7 g
Vet0,6 g
Koolhydraat8,8 g
  
Vitamine A33 µg
Vitamine K20 µg
Vitamine B10,021 mg
Vitamine B20,018 mg
Vitamine B60,047 mg
Vitamine C76 mg