Onze rassen

Unieke aardbei rassen uit zaad

ABZ Seeds onze aardbei
ABZ Seeds onze aardbei

Eenvoudig op te kweken en zeer smaakvol

Het unieke van onze aardbei rassen is dat ze rechtstreeks uit zaad kunnen worden opgekweekt. In de meeste gevallen verzorgt een professionele kweker de opkweek van de planten, maar ook voor de tuinliefhebber is het goed mogelijk om zelf de opkweek uit zaad ter hand te nemen. Onze aardbei rassen kunnen dus eenvoudig opgekweekt worden onder uiteenlopende omstandigheden over de gehele wereld.  

Veel aardbeiplanten worden nog uit stekken opgekweekt. Het verschil zit ‘m hierin: uit een zaadje kan je zeer schone en frisse jonge plantjes opkweken, er is hierbij weinig risico op ziektes. Ook logistiek is het verschil groot: aardbeizaadjes nemen nou eenmaal veel minder ruimte in beslag dan stekken, bij zowel het transport als bij de opslag.  

Doordragende of eenmaal dragende aardbeien?

De grootste groep aardbei rassen zijn de zogeheten eenmaal dragende rassen: deze geven van nature alleen aan het begin van de zomer vruchten, gedurende zo'n vier weken.

Daarnaast is er de groep van doordragende rassen die de hele zomer voortdurend aardbeien blijven produceren. Alle rassen van Holland Strawberry House zijn doordragend. Zo geniet je vanaf het voorjaar tot diep in de herfst steeds weer van nieuwe aardbeien.

Ons assortiment: mooi én lekker

Ons tuinplanten assortiment bestaat momenteel uit 15 verschillende rassen in allerlei soorten en maten. Onze rassen staan bekend om de bijzondere bloemkleuren. Neem bijvoorbeeld Summer Breeze Rose, zoals de kleurnaam al doet vermoeden ziet deze eruit als een echte rode roos. En dat is niet toevallig: de aardbei is familie van de roos.

Maar onze aardbei rassen worden vooral om de smaak geprezen, hier besteden we bij het ontwikkelen van de rassen namelijk heel veel aandacht aan.

Ook voor de hobbytuinder hebben we een speciaal assortiment. Deze rassen zijn verkrijgbaar als zaden in kleinverpakking bij tuincentra, supermarkten e.d.

Bekijk op 'Ons assortiment' het overzicht van onze rassen en de bijbehorende kenmerken.

Wil je weten waar ze te koop zijn? Ga dan naar 'Verkrijgbaarheid'.