Aardbeiensalade
Met aardbeien, feta, pompoenpitten en mosterd-dille dressing
Doe de gewassen sla in een kom.
Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
Spoel de aardbeien kort af en ontkroon ze.
Halveer de aardbeien.
Blancheer de doperwten enkele minuten in kokend water beetgaar en spoel koud af.
Meng de sla met de komkommer en de doperwten. Hak de munt fijn en meng door de salade.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze gaan ploffen.
Verkruimel de fetakaas en verdeel samen met de aardbeien over de salade.
Strooi de pompoenpitten erover en verdeel de eetbare bloemen erover.
Besprenkel met wat mosterd-dilledressing en serveer direct.
Lekker met vers stokbrood en bij de barbecue.
Let op! Niet alle bloemen zijn eetbaar, check daarom altijd eerst of de bloem eetbaar is. Ga naar een leuke wildpluktuin bij je in de buurt om je verse eetbare bloemen te plukken of bestel je eetbare bloemen online of bij je groenteboer!
Recept en foto van Dille & Kamille.
Ingrediënten:
75 gram rucola
50 gram veldsla
100 gram aardbeien
½ komkommer
50 gram verse doperwten
75 gram fetakaas
2 eetlepels pompoenpitten
½ bosje verse munt
1 flesje Mosterd-Dille dressing
Eetbare bloemen